VÅRA KRAV

Det måste löna sig att ha arbetat

Pensionssystemet måste förstärkas för de som arbetat ihop sin pension. Vi vill se högre pensionsavsättningar som kommer både dagens och framtidens pensionärer till del.

Total översyn av pensionssystemet

Alla olika faktorer som påverkar måste ingå och kunna föranleda förändringar. Systemet behöver renoveras, inte raseras. Upphör att lappa-och-laga med åtgärder utanför systemet.

Ordentlig och ärlig politisk debatt

Pensionssystemet förtjänar en ordentlig och ärlig politisk debatt. Partierna måste berätta vad de vill och vilka olika förslag de har, väljarna ska kunna utkräva ansvar.

Skriv under för en ökad debatt kring pensionstryggheten

För att vi ska få ett tryggt och rättvist pensionssystem krävs en ökad diskussion kring problemen med existerande system och förslag på lösningar. Genom att skriva under vår namninsamling bidrar du till att diskussionen drivs och förändring möjliggörs. Skriv under SPF Seniorernas namninsamling – för pensionstrygghet för alla.

Genom namninsamlingen vill vi visa på att vi är många som oroar oss för en otrygg pension och använda denna för att uppmärksamma politikerna på problemen med systemet.

Stöd vårt arbete och gå med i SPF Seniorerna

Läs mer om vårt arbete på SPF Seniorernas hemsida och stöd oss genom att bli medlem.

Skriv till din riksdagsledamot

Uppmärksamma din lokala riksdagsledamot på problemet med det otrygga pensionssystemet. Här kan du hitta alla riksdagsledamöter med kontaktuppgifter sorterat antingen på parti eller valkrets.

Dela sidan på sociala medier

Dela sidan med dina följare på facebook eller twitter.

Dela på Facebook

Dela på Twitter

Ladda ner rapporten och läs mer om frågan

Här hittar du pensionsrapporten